"The wider we read the freer we become." /Jeanette Winterson/

litfan

litfan

Ian McEwan: Saturday /Szombat/ (2005)

2014. március 31. - Barbie66

saturday.jpg24 óra története majd' 300 oldalon... elsőre bizony unalmasnak tűnik, McEwan azonban hamar bebizonyítja az ellenkezőjét. Tűpontos mondatokkal fest hangulatokat, érzelmeket, képeket, melyekből kibontakozik előttünk egy család története. Vagyis ahogy az már az elején sejthető volt, nem csupán egyetlen napról van szó, hanem inkább arról, hogy ennek az egy napnak az eseményei hogyan idézik fel a múltat, illetve hogyan hatnak ki a jövőre. Az író mesterien keveri a társadalom és az egyén színterét, láthatjuk, hogy a nagyvilág eseményei hogyan szűrődnek le a kisemberek hétköznapjaiba. Ráadásul ezek olyan események, amelyek a mai napig foglalkoztatják a közvéleményt - azaz az olvasót sem hagyják hidegen. ian mcewan 4.jpg

Mindezek mellett megismerhetjük az agysebészet rejtelmeit - ha sikerült átverekednünk magunkat az orvosi zsargonon. Egy zseniális szakember egyetlen mozdulata dönt életről és halálról, miközben azon elmélkedhetünk, hogyan lesz húsból, csontból és vérből tudat, emlékezés, érzés... a választ mindenkinek a világnézete adja meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://litfan.blog.hu/api/trackback/id/tr895887760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása