"The wider we read the freer we become." /Jeanette Winterson/

litfan

litfan

George R. R. Martin: A Storm of Swords /Kardok vihara/ (2000)

2014. június 04. - Barbie66

A-Storm-Of-Swords.jpgVégre elérkezett az a pont, ahol utolértem és túl is haladtam a könyvben a TV-sorozat jelenlegi állásán. Ez egyrészt örvendetes, mivel már nem tudnak sokkolni (annyira) a filmes jelenetek, másrészt sokszor szegény e-könyv olvasóm látja kárát, mikor egy-egy váratlan fordulatnál legszívesebben földhöz csapkodnám. 

Ráadásul innentől kezdődhet könyv és sorozat folytonos összehasonlítgatása, aminek bizonyos a storm of swords 2.jpgszempontból semmi értelme, de azért tartogat érdekességeket. Az nyilvánvaló, hogy az egy az egyben megfeleltetés nem működőképes, a könyv szerteágazó szálait és óriási szereplőgárdáját csak biztos kézzel lehet összefogni. Eddig talán sikerült a nagy bravúr, azaz a könyvet és a sorozatot minőségileg egy szinten tartani.

Na de mi is történik ebben a kötetben? Kapunk néhány új narrátort (köztük Jaime Lannistert), két esküvőt és újabb két halott királyt, számtalan más george rr martin 3.jpgfontos halottat, rengeteg izgalmas csatajelenetet és egy nagy visszatérőt. Bár nagyon nehéz cselekményről úgy írni, hogy kedvet is kapjon hozzá az olvasó, de a lényeget ne áruljam el, azt hiszem, Martin könyve nem igényel túl sok hírverést - aki elkezdi olvasni, úgysem tudja majd letenni (sokáig).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://litfan.blog.hu/api/trackback/id/tr926271855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása