"The wider we read the freer we become." /Jeanette Winterson/

litfan

litfan

Ian McEwan: In between the sheets (1978)

2017. március 18. - Barbie66

Tin_between_the_sheets.jpgabudöntögető írás az emberi elme legsötétebb bugyrairól, olyan intim helyzetekről, amik tényleg csak a hálószoba falaira tartoznak. Hét rövid történet teljesen hétöznapinak induló, ám meglepő fordulattal záródó helyzetekről, amiknek motívuma az elfojtott szexuális vágyak és az emberi kapcsolatok. A környezet, a kerettörténet és a szereplők viszonya mindegyik novellában más és más, akad köztük egyedülálló apa a kislányával a posztapokaliptikus Londonban, vagy az egyszerre két nőt is szédítő pornószínész, vagy a kirakati bábuba beleszerető milliárdin_between_the_sheets2.jpgos üzletember. Mind-mind alaposan kidolgozott, jól felépített világ, McEwan jellegzetes, tűpontos mondatai könnyedén festik meg a hét teljesen különböző hangulatú cselekményt.

Egyszerre érdekfeszítő és zavarbaejtő ennyire intim helyzetekbe belesni, mintha az adott szereplő teljesen csupaszon jelenne meg előttünk, gondolataikat és érzéseiket az író meg sem próbálja leplezni. Valószínűleg nem is jó ötlet nyilvános, zsúfolt helyen olvasni (például vonaton, metrón), mert ezt a meghitt hangulatot ott elég nehéz felidézni. A könyv címéhez híven a könyvet takaróba burkolózva, elalvás előtt érdemes kézbe venni, így tudunk a legjobban ráhangolódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://litfan.blog.hu/api/trackback/id/tr4412347547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása